top of page

Motor Opleidingen

Ultieme gevoel van vrijheid!

Heerlijk! Jij, het ronken van je motor en het wegdek; het aan elkaar "knopen" van de bochten; wat een ge-wel-dig gevoel! Het is dan ook niet voor niets dat de motorbranche in een enorme stijgende lijn zit! We rijden zelf ook zeer actief motor; beiden al sinds dat we 19 jaar waren! Dus ook voor je motor-opleiding zit je bij een ervaren adres met een echtpaar wat met hart en ziel motorrijdt! 


We zijn ook de rijschool waar we beiden vanaf onze volgmotoren lesgeven! Dus we volgen jullie niet vanuit de auto, maar rijden onder praktisch alle weersomstandigheden SAMEN met jullie motor!

We nodigen je hierbij van harte uit; TRY THE BIKE!

17910940087860698_edited.jpg

Prijslijst Motor

Neem vrijblijvend contact op wanneer jouw wensen er niet tussen staan; we maken een vrijblijvend aanbod!

Startpakket Motor

Van € 1399,00 nu voor € 1299,00!!

 

20 uur gebruik motor

 

AVB examen (normaliter Arnhem maar nu reserveren we daar waar het snelste plaats is!)

 

AVD examen (Tiel)

Pakket mag in 2 termijnen betaald worden; Per 1-1-2023 wordt €5 per termijn extra berekend. 

Try The Bike!!

 

Wil je graag een keer ervaren of motorrijden wat voor je is? Ga dan gezellig 1,5 uur met ons pad! We leggen tijdens deze Try The Bike alles rustig en duidelijk aan je uit en uiteraard ga je ook zelf de motor uit proberen op een verkeersluw oefenterrein! De kosten voor de Try the Bike bedragen €79,95.

Losse Lesprijzen

Los lesuur € 65,00

AVB examen € 185,00

AVD examen € 285,00

I-theoriepakket € 69,95

Termijnbetaling mogelijk; verwerkingskosten per termijn €5,00

Try the Bike 1,5 uur les voor € 79,95

Afzeggen les 24 uur van te voren op werkdagen; anders zijn wij genoodzaakt deze in rekening te brengen.

Voor de eerste lessen kunnen we ons voorstellen dat je nog geen eigen motorrijkleding hebt. Bij ons kun je deze voor de eerste lessen lenen. Mocht je graag gelijk je eigen motorkleding aanschaffen dan hebben we een leuke samenwerking met een gerenommeerde motorspeciaalzaak hier in de omgeving waar je tegen behoorlijke korting je benodigdheden kunt aanschaffen! 

Prijzen vanaf 01-01-2024

*Wanneer je onverhoopt wilt stoppen dan les je de uren van je betaalde termijn af en worden er 1 les extra en  administratiekosten berekend.*

17894918863966553.jpg

Categorieën

Rijbewijs A1

Als je 18 bent, mag je het rijbewijs voor de lichte motor (A1) halen. Vanaf 17 jaar mag je daarvoor al theorie-examen doen. Op je zeventiende mag je ook al rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen of je autorijbewijs hebt.


Vanaf 18 jaar mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) doen voor het rijbewijs A1.

Met een A1-rijbewijs mag je rijden op:

 • Motor van de categorie A1

 • Driewielig motorrijtuig van de categorie A1 (<15kW)


Rijbewijs A2 rechtstreeks

Als je 20 bent, mag je het rijbewijs voor de middelzware motor (A2) halen. Vanaf je twintigste mag je daarvoor rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen of je autorijbewijs hebt. Vanaf 20 jaar mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) doen voor het rijbewijs A2.


Als je het rijbewijs voor de middelzware categorie (A2) hebt, krijg je automatisch het rijbewijs A1.

Met een A2-rijbewijs mag je rijden op:

 • Motor van de categorie A1

 • Driewielig motorrijtuig van de categorie A1 (<15kW)

 • Motor van de categorie A2


Rijbewijs A rechtstreeks

Als je 21 bent, mag je het rijbewijs voor de zware motor (A) halen. Vanaf je 21e mag je daarvoor rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen of je autorijbewijs hebt. Vanaf 21 jaar mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) doen voor het rijbewijs A.


Hierbij gaat het om nieuwe wetgeving. Met ingang van eind november 2017 kan een A-examen voor kandidaten van 21, 22 en 23 jaar worden gereserveerd.

Als je het rijbewijs voor de zware categorie (A) vóór je 24e rechtstreeks behaalt, krijg je code 80 op het rijbewijs vermeld. Dat betekent dat je in de zware categorie (A) uitsluitend op een driewielig motorrijtuig mag rijden met onbeperkt vermogen. Als je het rijbewijs voor de zware categorie hebt, krijg je automatisch het A1- en A2-rijbewijs.

Met een A-rijbewijs met code 80 mag je rijden op:

 • Motor van de categorie A1

 • Driewielig motorrijtuig van de categorie A1 (<15kW)

 • Motor van de categorie A2

 • Driewielig motorrijtuig van de categorie A (>15kW)


De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Als je voor het behalen van je A-rijbewijs het A2-rijbewijs al hebt, vervalt code 80 op het moment dat je het A2-rijbewijs twee jaar bezit. Vervalt code 80 voor je 24e, dan moet je wel bij de gemeente een nieuw rijbewijspasje aanvragen zonder de code 80.


Met een A-rijbewijs zonder code 80 mag je rijden op:

 • Motor van de categorie A1

 • Driewielig motorrijtuig van de categorie A1 (<15kW)

 • Motor van de categorie A2

 • Driewielig motorrijtuig van de categorie A (>15kW)

 • Motor van de categorie A


Het getrapte systeem

Wanneer je minimaal 2 jaar in het bezit bent van het rijbewijs A1, mag je overstappen naar de middelzware motor (A2). Daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD) te doen.


Wanneer je minimaal 2 jaar in het bezit bent van het rijbewijs A2, mag je overstappen naar de zware motor (A). Ook daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD) te doen.


Als je via het getrapte systeem je rijbewijs voor de zware categorie (A) behaalt, dan krijg je geen code 80 op je rijbewijs.

Geldigheidsduur theorie en AVB

Als je AVB-examen doet, moet je zijn geslaagd voor je motortheorie-examen of een geldig rijbewijs B hebben.
Als je AVD-examen doet, moet je zijn geslaagd voor je motortheorie-examen én voor het AVB-praktijkexamen van dezelfde categorie.

Het resultaat van je theorie-examen is 1,5 jaar geldig.
Het resultaat van je AVB-praktijkexamen is 1 jaar geldig.


Een folder met informatie kun je bij het CBR downloaden.

Bron: CBR, 18-09-2017

bottom of page